zaterdag, februari 18, 2012

Snert

Johan lust sinds kort snert, nadat hij zichzelf een leven lang dit kostelijke eten ontzegd had. Genoeg aanleiding om zelf weer eens een grote pan snert te koken, want een kleine pan is nauwelijks de moeite waard. De ingrediƫnten zijn
  • 1 stuk hamlap
  • 3 speklapjes 
  • 2 slagersrookworsten
  • 2 liter bouillon
  • 2 kilo spliterwten 
  • 500 gram soepgroente.
Eerst uiteraard het vlees en bouillon laten trekken. Dan vlees kleinmaken, soepgroente en spliterwten toevoegen. Dit alles in een grote (hogedruk)pan voldoende tijd geven en minimaal een nacht laten staan. Dan kruiden naar smaak toevoegen en de eerste kop proeven aan het eind van een lange dag. Donderdag dus, toen we uit de polder pas om 19 uur thuiskwamen.


Maar ja, dan heb je allebei een kop soep op, een heel gevulde soep, en dan is er nog een hele pan over. Dus heb ik vandaag 2x een hele kilo (weegschaal was niet getarreerd voor de foto) in een plasticzak gedaan, nog onverdund dus goed voor anderhalve liter soep per zak. En het restje als lunch gegeten, die aangelengd met een mok water precies de juiste dikte had. De lepel staat er rechtop in, zo hoort het:


De lepel had het goede fatsoen om te blijven staan voor de foto, direct na de flits vond de rechter het welletjes. Nog wat piment erover, wat maggi erin, eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.