zaterdag, augustus 08, 2009

Een kleine reis

Het was tegenvallend weer vandaag, we hebben de zon niet gezien. En vanmorgen vielen ook nog eens de kommen alle 4 op het aanrecht, in gruzelementen. Dus togen we naar Ikea om vervanging te halen, dan lijkt het net of er niets gebeurd is. En de keukenweegschaal had het ook net begeven, dus we hadden een DOEL. De aankoop is gelukt, en we vonden zelfs nog een potje speciale bramenjam van gele wilde bramen voor mijn vader, die weer eens in het ziekenhuis ligt. Geen ongeluk dit keer, een geplande nieuwe heup en de operatie is prachtig geslaagd. Ik wil niet altijd met overbodige rotzooi aan komen zetten, maar een bijzondere jam wordt altijd wel op prijs gesteld, vandaar.

Maar het duurt geen hele dag dat winkelen bij Ikea, en als het niet gemotregend had waren we niet eens gegaan. Dan waren we naar Rolde gereden om te gaan wandelen, en dat deden we alsnog. Een klein rondje van 6 kilometer over het open veld. Dat is niet leuk als de zon volop schijnt, maar in de schaduw is dat wel lekker. Wel jammer dat de foto's dan niet zo mooi worden, maar de nieuwe camera ging toch maar mee. En dan blijkt dat er nog heel wat te ontdekken is aan zo'n toestel, en dat ik heel wat in kan stellen. Het is een Olympus-mju 9000 geworden, met een aardige lens (28-280mm) en net zoveel mogelijkheden als ik vroeger op mijn kleinbeeld had. En dus vertellen de foto's de rest van het verhaal:

2x zicht op de toren van Rolde, aan het begin en het eind van de wandeling. Foto 1 op automatische stand, foto 2 met extra belichting. Zo zie je haast niet dat het zo'n sombere dag is.


Grasklokje in een heel kleine lichtlila vorm, een helderrode vorm van oranje havikskruid, Geelgroene w.espenorchis (zeer zeldzaam, gelukkig niet langs een gemarkeerde route, dus zoek maar niet), gewone bereklauw, grasklokje en een berm vol rolklaver en vlasleeuwbek. De bermen staan vol met de prachtigste bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.