maandag, juni 01, 2009

Lingen

We gaan graag winkelen in Duitsland zo af en toe. Het is voor ons niet zo ver weg en de winkels daar hebben toch net weer andere producten dan de winkels in Nederland. Zaterdag was het zo ver, op zoek naar sokken van Falke. Die had ik de laatste keer in een warenhuis gezien voor ongeveer 12 euro per paar terwijl ze hier zo’n 18 kosten. Goed genoeg als aanleiding (zeg maar gerust smoes) om weer eens te gaan winkelen.

Osnabruck is niet zo ver weg maar wel heel groot, dichterbij ligt het plaatsje Lingen. Erg mooi, compact, met een heerlijk winkelcentrum en veel parkeerruimte. Dus we hebben een tas vol picknickspullen gepakt en zijn in de auto gestapt. We picknicken vaak onderweg op een prachtige, ruime, schone parkeerplaats met wc en kapel. Dan zijn we al ruim halverwege en dan kom je niet meteen met honger aan. Terwijl we de A31 opdraaiden kwamen we een file tegemoet en dat bleef maar doorgaan. Gelukkig niet aan onze kant, maar reden om ons voor de terugrit eens even achter de oren te krabben.

In Lingen vonden we al snel een geschikte parkeergarage, met uitgang in het winkelcentrum. Daar hebben we heerlijk gewinkeld, direct vonden we al een heerlijk overhemd voor echtgenoot (wilt u misschien nog meer? Een trui? Een broek? Een korte broek?. Nee dank u, het is een beetje een dure winkel maar hun kleding is wel erg fijn. Vooral de overhemden, dus hebben we een klantenkaart nu.) 3 boeken in de uitverkoop voor mij (Kay Scarpetta, 3 voor €8,97) en ondergoed voor beide. Echtgenoot heeft nog petten gepast, maar dat was net niet goed.

In de sportzaak bleken de sokken niets goedkoper dan in Nederland, en bovendien was de TK2 die wij altijd dragen nou juist niet overvloedig in voorraad. Nou ja, we zijn niet voor niets geweest al is de sokkenmissie dan niet geslaagd. Ondertussen was het tijd voor een broodje en een kop soep en in een gulle bui ploften we op het mooiste terras van de Grote Markt. In een stadje waar nog heel veel moois is, is het mooiste terras echt mooi. Maar na een kwartier wachten kwam er eindelijk een ober langs die ons helaas mee moest delen dat de keuken al gesloten was. We hadden beide geen horloge op, anders hadden we meneer er op kunnen wijzen dat de keuken dan wel een kwartier te vroeg gesloten was.

Ook het volgende terras leverde geen succes op, dus zijn we maar naar een bakker gegaan die we van een eerder bezoek kenden voor wat losse broodjes. Die hebben we lekker met wat Duitse Fanta op zitten smikkelen en smullen op een bankje. Daar kwam de ober van ons eerste terras langs rennen, achter een klant aan die niet betaald had. Helaas voor hem had hij de verkeerde.

De honger gestild was het wel tijd om weer richting parkeergarage te gaan, rustig aan. We vonden nog lekkere Duitse aardbeien voor 1,60 de doos. Die waren echt heerlijk, precies rijp en zoet en groot. Hij had ook wilde perziken liggen, die had ik nog nooit gezien. Via de drogist (van alles en nog wat aan blarenpleisters en minitandpasta en vuilniszakjes MET handvat) liepen we weer naar de auto. Een geslaagde dag, op het gebrek aan soep na. Maar dat kun je ook anders oplossen natuurlijk, dan rij je gewoon langs de supermarkt en haal je een blik of zak soep. En wij zijn dol op de Lidl.

Die zit heel strategisch aan de weg uit Lingen richting snelweg, dus daar hebben we nog even lekkers ingeslagen. En een paar sandalen in mijn maat. Ze zitten lekker en passen precies. Misschien gaan ze niet zo lang mee, maar ze zijn dan ook wel erg goedkoop. Kwam dat even goed uit. De snelweg zijn we voor de zekerheid overgestoken, via lokale wegen kom je ook prima de grens over. De reis duurde nauwelijks langer en was kilometers korter. De snelweg rijdt makkelijker, maar dit is een prima alternatief zonder files. ’s Avonds aan de Linsensuppe genoten we nog eens extra van de dag. Vooral toen we daarna Nudeln mit Lachs-sahne-gratin aten en wilde spinazie. Lekkerder dan op welk terras ook. En toch Duits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.