dinsdag, november 14, 2006

Conflict

con·flict (het ~, ~en)
1 verschil van mening, botsing, strijd
con·flict·be·heer·sing (de ~ (v.))
1 het voorkomen van uitbreiding van een conflict

Uit de test komt de uitslag dat ik een ‘tot tien teller’ ben. Voor 90% zelfs.

De tot tien teller is een ervaren ruziemaker én oplosser. De tot tien teller kan tot tien tellen en een compromis sluiten als dat nodig is. De tot tien teller heeft in de gaten dat iemand anders het ook heel anders kan zien. De tot tien teller snapt dat ruzie erbij hoort en is niet bang voor een confrontatie. De relatie met de ander is voor de tot tien teller ook belangrijk. Kortom: de tot tien teller kan duidelijk zijn, rustig blijven, zijn of haar grenzen aangeven én weer samen verder gaan. Tip: ga zo door!

Nou is dit een test voor pubers en tieners dus als volwassene moet je sowieso beter met ruzie om kunnen gaan dan in die leerjaren. De andere opties uit de test: ‘de uitdager’, ‘de ontwijker’ en ‘de susser’ zijn allemaal niet zo positief. Ik ben wel een beetje een susser, maar beide eerste opties zijn niet op mij van toepassing. Volgens de test dan.

Volgens mij zelf ben ik wel een ontwijker. Ik ben niet zo hard en rechtstreeks. Dat is deels uit zelfbescherming. Als ik sla, sla ik hard en gemeen, en raak. Dat is niet zo prettig, want je maakt er relaties en vriendschappen mee kapot. Één keer ruzie en het wordt moeilijk samenwerken. Één keer hard slaan en het word onmogelijk. Met het oog op de toekomst bewaar ik de opmerkingen op het puntje van mijn tong om ze vervolgens in vertrouwd gezelschap of op papier alsnog te uiten. En soms stel ik het gewoon uit omdat ik ze pas later bedenk natuurlijk ;-).

Vandaag op mijn werk had ik het moeilijk. Nou heb ik mijn baas een deel op laten lossen, en ik heb zelf een deel opgelost. Best wel goed als ik het op papier zet, maar het voelt niet denderend bevredigend. Het voelt als hoofdpijn en slaaptekort en ik heb donkerblauwe wallen onder de ogen.
Ik ga zo lekker een stukje chocola eten. Snoep is een erg goeie troost voor mij. Dat kun je ook wel aan mijn omvang zien. Toch heb ik het redelijk onder controle op het moment. Ik weet wanneer ik snoep uit troost en ik hou snel weer op. Verder eet ik gezond en gebalanceerd. Ik wil namelijk vooral niet meer confrontaties met een maatje extra in de winkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.