zaterdag, juli 27, 2013

Vakantie in Limburg deel IOmdat we met de kerst op vakantie gaan waren we van plan om deze zomer thuis te blijven. Maar als dan de mogelijkheid zich aanbiedt om in Limburg op een huis te passen, dan pak je dat natuurlijk met beide handen aan. Vier dagen naar Brunssum, van zaterdag 20 juli t/m dinsdag 23 juli 2013. Langer wegblijven bij de katten vonden we geen fijn idee. Ze werden overigens prima verzorgd en omdat het mooi weer is konden ze de hele dag buiten blijven. Na de lange rit op zaterdag kwamen we even bij, en 's avonds hebben we de Brunssummerheide opgezocht voor een wandeling. Een niet al te lange wandeling, want je moet voorzichtig beginnen met heuvels als je geen hoogteverschil gewend bent. De volgende dag maakten we een wandeling door het Geuldal. Beginnend bij de Terzieterbeek, langs de Volmolen door de heuvels en vrijwel overal door weilanden en  zonder auto's in de buurt. 

De volmolen is prachtig gerestaureerd en nu in gebruik als korenmolen. Hij ligt helemaal in het dal en vanwege de stank (wol werd bewerkt met urine en afvalstoffen en ingewanden) nogal afgelegen. En de wandeling liep direct daarvandaan helemaal omhoog naar een prachtig uitzicht.


En van daaraf weer naar beneden, naar deze holle weg. Die kan heel oud zijn, de Romeinen legden hun wegen al zo aan,maar wellicht is hij zelfs ouder.
En vandaar naar het prachtige dorpje Camerig met vakwerkhuizen en veel hoogteverschil. En een camping die 'Gene Zijde' heet. Ik vind het wel een heel grappige naam. En een geweldige plek is het zeker.

In een muur van lokale kalksteen vonden we vetplantjes die we nog nooit eerder gezien hadden.
Een piepklein vakwerkhuisje, een voormalig werkhuisje.
Een prachtige lange boerderij in vakwerk, heel mooi onderhouden en je kunt goed zien wat nieuwer en wat ouder is.

En nogmaals een geweldig uitzicht, vanaf de ingang van een oude hoogstamboomgaard van het Limburgs Landschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.