dinsdag, februari 21, 2012

TAST week 8


De steek voor de TAST van deze week is de chain stitch of kettingsteek. En in tegenstelling tot de steek van vorige week vind ik dit wel een heerlijke steek die ik al jarenlang ken en gebruik. Makkelijk, regelmatig, sierlijk, makkelijk af te wisselen en multi-inzetbaar. Enige voorwaarde blijft dat je draad dik is ten opzichte van de steekgrootte. Grote steek, klein draadje, en je ziet niets van het effect van een open steek terug. Maar kleine steek en klein draadje, en hij is bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor het accentueren van details, en letters. Zoals bij mijn hoofdletter J van januari:

En de steek is bijzonder geschikt voor sierlijke motieven. Krullen, bloemen, bloemstelen, kransen, fleur-de-lis en paisley. Eigenlijk voor alle klassieke motieven. Ik heb mijn proeflapje klein gehouden, maar wel 3D. Want daarvoor is dit de steek bij uitstek. In mijn overzicht van de steken van februari denk ik zelfs aan overlappende en kruisende kettingen. Het lood van een glas-in-loodraam bijvoorbeeld, of een patroon in kleding; een ruitjestrui misschien. We zullen zien. Voorlopig heb ik nog 1 week om mijn werk voor Januari af te maken. En dat vordert, maar veel vrije uren heb ik er niet voor. Volgende week publiceer ik het resultaat, nu moet u het nog even doen met een detail. En een foto van week 8:

6 opmerkingen:

 1. Beautiful design. Sorry I can't understand what u have written.colors r very brght and attractive.
  Shami.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee om dit op canvas te borduren, daar zou ik nooit aan gedacht hebben! Het geeft een heel leuk effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. pretty! nice design and stitching.
  Gail

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.