dinsdag, januari 24, 2012

TAST week 4

De TAST van deze week wou ik combineren met het feit dat het gisteren Chinees Nieuwjaar was. Het jaar van de draak en ik vind draken mooi. Maar de Cretan Stitch of Open Cretan Stitch combineren met een draakvond ik een hele uitdaging. Toch bleef dat plannetje in mijn hoofd zitten en ik heb maar gewoon een draak geschetst.
Daarna ben ik gaan oefenen met de Open Cretan Stitch en zag ik dat de potloodlijn daaronder te lijden had. Dus heb ik de omtrek van de draak geborduurd, gewoon met een stiksteek. En ik kreeg de gewone Cretan Stitch onder de knie. Ik vind steken waarbij je geen herhaalde beweging kunt maken die dezelfde kant opgaat, maar waarbij je de richting steeds af moet wisselen niet al te makkelijk. En bij deze steek moet je even doorhebben welke kant je opgaat. Maar verder is het toch een vrij makkelijke steek die zich voor wat meer variaties leent dan je simpelweg zou denken. Je ziet hele mooie blaadjes als je even Googelt, en vooral die van een kastanjeblad vond ik leuk. Vandaar groen, bij en draak die ik in 2 kleuren rood had gepland. Een Chinese draak moet gewoon rood zijn. 
Voordeel van zo'n (weliswaar van richting wisselende) heel regelmatige steek is dat de achterkant van het werk er ook heel aantrekkelijk uitziet.
Goudgeel erbij, ook een kleur die bij een Chinees feest hoort. De Open Cretan Stitch vond ik uitermate geschikt voor de vlamende tong van de draak, al was het even uitvogelen waar ik zo'n feitelijk enkele steek moest beginnen.
En toen ben ik wel 3x opnieuw begonnen met het invullen van de nek van de draak. Het ziet er wel mooi geschubd uit, maar door de vorm is het ritme weg. Toch bleek de gesloten steek niet mooi, maar de open steek gaf de draak het ruwe uiterlijk wat bij zo'n slangachtig beest past en uiteindelijk was ik wel tevreden. Een dier is per slot van rekening ook niet helemaal regelmatig gevormd.
En met de steek van 2 weken geleden zag ik allemaal leuke bloemetjes en rondjes langskomen die ik eigenlijk ook nog eens wou proberen. Dus heb ik de festonsteek (Button hole stitch) nog een keer gebruikt, dit keer voor vuurwerk.
Tot slot wens ik alle Chinezen (en alle anderen) een heel gelukkig

2012, het jaar van de Draak.

7 opmerkingen:

 1. Ha nog een Nederlandse deelnemer aan TAST! Je hebt jouw experimenten uitgebreid beschreven, dankjewel. Ik ga zo even kijken wat je eerder maakte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. very cute dragon. great idea for using this stitch

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Very realist dragon for an happy new year, i like your work.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I like your dragon, and your reference to the chinese new year is funy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. How clever! Beautiful work!
  Isn't TAST a great challenge? It is so interesting to check out how other participants have used the stitches.
  Looking forward to many more blog postings.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Very creative! I like how you showed it in stages, also.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.