dinsdag, januari 17, 2012

TAST week 3

De TAST van week 3 is een vervolg op week 1 en 2, de 'feather stitch' of veersteek. Het is een vervolg want het is familie van de festonsteek en de vliegsteek. Ik kon via wikipedia wel nog wat leuke variaties vinden, maar ik had geen zin in weer 4 rijtjes zoals de afgelopen weken. En de naam van de steek deed me bedenken dat ik nog wel wat veertjes in huis heb van andere hobbyavonturen. Die heb ik erbij gehaald, 2 kleuren gebruikt en een lintje.

Dit is het resultaat. De steek is alleen heel basic, maar het is wel mijn eerste avontuur met 'vrij borduren'. Weer wat geleerd en ik vond het onverwacht leuk. Toch vind ik het moeilijk om het stramien te verlaten en zelf maar wat te doen. Als toevoeging aan strak werk is het wel voor mij weggelegd, om een mooi werk  'af' te maken bijvoorbeeld. Want hoewel ik het moeilijk vind, het resultaat vind ik verrassend mooi.

De kat vond het trouwens erg leuk, hij heeft heerlijk gespeeld met het lintje en achter de veertjes aangerend. En nu ligt hij lekker te slapen. Of lag, want ik stoorde met mijn camera. Maar gezien zijn enthousiasme ga ik nu mijn werkje wel beter opbergen. Of ik noem mijn proeflap 'kat in actie' en ik verpats het duur aan een museum. Maar dan moet ik er wel een andere foto bij doen, want actie straalt onderstaand plaatje bepaald niet uit :-)
Ga weg mens. Je stoort!
ps: Ziek zijn heeft voordelen; je hebt bijvoorbeeld al een dag eerder bij daglicht tijd voor je borduurwerk. En dat is best fijn als de zon schijnt. Maar ik voel me ondanks de goede wensen nog niet als een vis in het water. Hooguit als deze vis ;-)

2 opmerkingen:

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.