.Anderhalve kilo bramen, 1 kilo frambozen (rode en gouden) geplukt. Die liggen in de vriezer te wachten op wat er gebeuren gaat. Jam, sap, saus of sorbet, of zelfs nog gecombineerd met vlierbes
Vieze vieze vingers. Gelukkig is dat zo schoon met citroensap.
Zwarte aardappel, paarse aardappel, truffelaardappel. Er zijn heel wat namen voor, de officiele is Vitelotte Noir. In het voorjaar een paar gekocht bij de Turkse groenteboer, 4 stuks in de grond gestopt. En na een matig seizoen (voor aardappelen wel, voor fruit was het een prima seizoen hoewel het zoeter gekund had) toch nog een aardige oogst. Als je ze kookt kun je meteen een hoop wasgoed kleuren. Als je van viesblauw houdt tenminste. De smaak is niet heel bijzonder, maar de kleur is erg aardig, zeker in gekookte vorm.
donderdag, september 08, 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.