zondag, november 15, 2009

Bezoek

Vanmorgen was Drop even op bezoek. Johan gaf de katten ontbijt en hij zag hem zitten op het tafeltje onder het keukenraam. Net als vroeger, alsof er niets gebeurd is. De laatste foto die ik van hem kan vinden is van een maand geleden, en dat klopt wel ongeveer. Maar vanmorgen was hij er. Liep binnen, viel op het eten aan en vloog even vechtend door de kamer met zijn broertje. Niet dat dat nog vriendjes zijn, daarvoor zijn ze ondertussen te oud. 5 maanden en pubers. Ze wisselen hun tandjes stuk voor stuk (tenminste, dat doet Yoda nu) en zullen binnenkort wel krols worden. Hij zag er goed uit, heeft eerst in huis en later in de tuin nog even met zijn broer gespeeld en is toen weggegaan. Ik hoop dat we hem nog vaker zien en dat hij goed verzorgd wordt. Maar zo’n luxeleventje als zijn broer heeft hij niet. Hoeft ook niet, zelfs toen ze er allebei nog waren zat hij minder binnen. Hij is een echte buurtkater, een struiner en ontdekker.

Het was nog mooi weer en we zijn nog even gaan wandelen. Vanuit Rolde, over de Slokkert naar de Winkel en via het Balloƫrveld en de Zuidlaarderweg terug naar het station. Je moet een goede kaart hebben, maar dan kan je de wandeling zo kopiƫren. Het was jammer dat het al vrij snel ging regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. Capuchon op, poncho om en we liepen verder. De schaapskudde liep ook buiten, dat was wel fijn. En het heeft wel wat om door de modder te stappen, al is het herfst. Je waant je even weer in de middeleeuwen, op weg naar de volgende herberg of klooster.

We vonden gelukkig ook een gele trilzwam en zagen verschillende vogels. Elk seizoen heeft wat, en met kale bomen (nou ja kaal zijn ze nog niet, er hangt nog veel blad aan) en weinig begroeiing zie je de vogels beter. Ik zou nog wel eens een cursus vogelgeluiden herkennen willen. Voorlopig moeten we het doen met de cursus stenen herkennen. Ook erg leuk, weet ik eindelijk eens hoe ik het moet noemen. Want ik vind stenen mooi, ik raap ze vaak genoeg op. Ik zal mijn kennis hier wel spuien, kan ik meteen mooi huiswerk maken. En determineren wat ik vind tijdens onze wandelingen.

We hebben trouwens (min of meer) besloten om 2 euro in een potje te doen voor elke wandeling dat we netjes zelf koffie of thee meenemen en niet ergens koffie halen. Dan kunnen we mooi die stormvrije paraplu bij elkaar sparen. Met het voordeel van rentepunten is dat helemaal snel gespaard en doen we ook nog eens wat met die punten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.