woensdag, november 11, 2009

Amandelcake en Sint Maarten

Vanmiddag heb ik een amandelcake gebakken. Hij is erg mooi en erg lekker geworden, al zeg ik het zelf. Als hele cake is het wel een caloriebom, maar per plakje valt het erg mee. Je kunt ook nog wat variëren; suiker of zoetstof helemaal boter of half zonnebloemolie etc. Het eindresultaat is erg smakelijk en ik vind de cake ook erg mooi geworden.

En als het donker wordt komen hier de kinderen voor Sint Maarten langs de deur. Het was niet zo druk dit jaar, daar was het te nat voor. En het was ook niet 1 aanloop, maar af en toe wat kinderen. Gevolg is dat er nog een grote bak met minimars, minibounty en minisnickers staat. Heb ik een keer mini's (normaal fruitella of mentos of zo) gaan ze niet op. Wel zijn er ook 3 mandarijnen de deur uit gegaan, leuk dat kinderen dat dan toch kiezen. Maar goed, nu maar bedenken wat we met het snoep gaan doen. Gelukkig is het nog wel even houdbaar.

Amandelcake

Ingrediënten:
150 gram gemalen amandelen
75 gram bloem
2 theelepels bakpoeder (met kop)
200 gram roomkaas
100 gram roomboter of 50 gram boter en 50 gram zonnebloemolie.
4 grote of 5 kleine eieren (240 gram totaal)
200 gram suiker of 13 gram zoetstof
een buisje vanille-essence (of 1 theel.)
1 theel. citroensap en zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Zorg dat de boter en de roomkaas op kamertemperatuur zijn. Roer alles met de mixer door elkaar. Vet een tulband of grote cakevorm in met boter. Strooi eventueel wat amandelen op de bodem van de vorm. Vul de vorm met de cakemix en laat het gaar worden in ongeveer 45 minuten. Net als met een gewone cake even prikken met een satéstokje of breinaald en eventueel nog wat langer garen. De bovenkant van de cake blijft lichter dan waar het de vorm raakt en de kleur van de binnenkant is niet zo geel. Maar de smaak is prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.