vrijdag, maart 20, 2009

Quadrobandpalissade

Ondanks de vrije dagen staat de wekker toch elke dag op tijd. Het is mooi weer, droog en zonnig en dus werken we in de tuin. Daar is genoeg te doen met de aanleg van een nieuw terras. Of eigenlijk een vernieuwd terras, want we verwerken veel van wat er nu ligt. Maar het moet opgehoogd en netjes ingedeeld worden, dus we zijn maar vast begonnen. De border langs de schutting wordt verbreed en verkort en dus moet de omheining verplaatst. Zoiets heet palissade en de betondelen van een meter lang zijn loodzwaar. Quadrobandpalissade bleek na zoeken op internet, en die staat er in een kleur die niet meer geleverd wordt.

We gebruiken gewoon de delen die er nu al staan, maar we draaien ze om zodat de mooie kant voor komt. Daarbij komen we ongeveer 50 centimeter tekort, maar dat geeft niet. Dat is achteraan en daar komt begroeiing over, dus we zetten wel een grote tegel op zijn zijkant in de grond. De schutting is gisteren al in de beits gezet. Ik heb er draden langs gespannen om planten langs te leiden, en die moesten gerepareerd worden. Bovendien is er nu een extra draad bovenaan, waar de bramen steun aan kunnen vinden. Achteraan groeien twee clematissen door elkaar, lila en geel en die deden het vorig jaar goed. Tijdens het beitsen lagen de oude uitlopers even op de grond, maar vanmorgen heb ik ze weer strak opgebonden.

Tijdens het werk hoorden we opeens een vrachtwagen voor het huis stoppen. De bestelling van woensdag was er al, terwijl ik die pas volgende week verwacht had. Ik wist dat het vandaag zover kon zijn, maar ik had op een telefoontje gerekend. Gelukkig waren we thuis en al aan het werk. Op de stoep werd een grote zak zand uitgeladen, een pak stoepbandjes en een blok tegels. Dat haal je niet even met je eigen auto, ook al hebben we een aanhanger. Dat is gewoon te zwaar.

En dan staat het op de stoep en dan moet het nog naar binnen. Gelukkig hebben we een kruiwagen en die is volop gebruikt vandaag. 2 x rijden met de stoepbandjes, 7 x met de tegels, en tig x met het zand. Vooral na een kruiwagen of 5 vol zand verwacht je dat het niveau in de grote zak wel wat daalt, maar dat valt tegen. We reden grotendeels om en om, zodat de ander even uit kon puffen of andere klusjes kon doen. Met spieren die al moe waren van het sjouwen gingen we verder met de border. Dat is nog gelukt ook, de rand staat recht en waterpas, er ligt grond tegenaan en bestrating aan de andere kant. Nog een paar zakken tuinaarde erin en dan kunnen de planten opnieuw hun plekje vinden.

Ondertussen was het etenstijd, de poes had honger en wij waren uitgeput. Gelukkig hadden we eten dat snel klaar was. We hadden nog naar de Welkoop gewild om een monster van onze tuingrond te laten analyseren. Dat is er niet meer van gekomen, gelukkig kan dat morgen ook nog. Maar niet de hele dag, want met dat mooie weer is het wel heerlijk om weer in de tuin te werken. Volgende week voorspelt het weer niet veel goed, dus we moeten er nu van profiteren. Spierpijn en weder dienende, dat wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.