zondag, februari 01, 2009

Sauna

Tegenwoordig heet het Wellness. Want gewoon Nederlands kan niet meer en kuuroord klinkt zo ziek. In Duitsland heet het Bad, en daar gaan we dan ook lekker naartoe. Fontana in Nieuweschans is ook heerlijk, en daar gaan we ook vaak genoeg heen. Nou ja vaak genoeg, wel eens, als het financieel uitkan en we onszelf willen trakteren. Meestal doen we het als cadeautje, voor een verjaardag of onze trouwdag. Met eten, want voor een inclusief prijs heb je er daar een heerlijke driegangen maaltijd bij.

Maar het is al weer een poosje geleden dat we daar geweest zijn, en voor hetzelfde geld rij je even de grens over naar een Duits hotel met sauna, kuurwater en binnenbad. In de voorjaarsvakantie, lekker 1 dagje weg zodat je geen oppas hoeft voor de kat. Omdat het in Duitsland altijd voorjaarsvakantie is met Carnaval heb je geen last van hoogseizoen. Tenminste, wij noorderlingen niet, onze voorjaarsvakantie valt toch altijd in de week voor of na Faschung. Geen Bad Neuschans dus, maar Bad Laer. Vlakbij Osnabruck, geen wereldreis en wel lekker er even helemaal uit.

We moeten nog eens even uitzoeken hoe het zit met massages, want ook dat is wel lekker om te ontspannen. Nou hebben we cursussen gevolgd en zelf een massagetafel staan, maar in de praktijk komt het daar veel te weinig van. Je moet een kamer warm stoken, tafel neerzetten, de juiste muziek op, de juiste geuren. Dat kost planning en het staat te weinig in de agenda. Maar een lekkere massage van een professional mag ook altijd. Eens opzoeken wat oranjebloesem in het Duits is, want dat is mijn favoriete geur voor massageolie.

Het is vroeg Carnaval dit jaar en dus vroeg voorjaarsvakantie. En dan heb je de keus tussen thuisblijven en nuttig zijn, of er tussenuit. Nou gaan we ook nuttig bezig, het is immers tijd voor de voorjaarsschoonmaak. En bovendien moet er dit jaar binnenshuis geverfd worden, dus misschien kunnen we dan inventariseren wat we nodig hebben. Gewoon licht roomwit op de muren en iets romiger op het houtwerk. Maar wel het trapportaal, dus moeilijk zat.

Tapijtreiniger erachteraan, want met een kat in huis hou je met stofzuigen alleen de trap en overloop niet schoon. Maar geen grote projecten als schutting, carport of garagedeuren dit jaar. Maar goed ook, want er zit genoeg werk in de tuin. En bovendien zijn we lang op vakantie. Ook naar een kuuroord trouwens, resort Ai Aïs in de Fish River Canyon. Eigenlijk stiekem ook Duits, maar dan heel ver weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.