zaterdag, april 12, 2008

Tuin

Het gaat wel snel die tijd. De werkweek is om, het is weekend. Gezien het weer stond er vandaag tuincentrum en wandelen op het program, maar rond de middag begon het te regenen. Een bui, maar toch betekent dat dat het drassig is op de paden in het bos. Dus wordt ontspanning nu maar met inspanning gepaard, we zijn in de tuin aan het werk.

Altijd krijgen we complimentjes als we in de voortuin werken. Die is ook wel mooi moet ik zeggen. Lekker vol nu, en met overal narcissen en tulpen en blauwe druifjes en kievietsbloemen. De potentilla bloeit en alle vroege zomerbloemen lopen uit. Niet alles heeft de winter overleeft, maar wel veel. En ach, in die gaten kunnen mooi weer nieuwe bloemen. Dan is t ook niet zo erg dat we planten gekocht hebben vanmorgen. En dat terwijl we echt alleen maar gingen voor wat potgrond.

Nu gaan we achter bezig, in onze moestuin, in de kas. Onkruid wieden, even de moestuin voorzichtig losmaken, bedenken wat we waar willen. De vruchtenstruiken botten uit, de kruiden lopen uit, de vogels bouwen nestjes. Wat is een tuin toch een fantastisch cadeau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.