- 1 aubergine
- 2 grote aardappelen
- 250 ml bouillon met extra oregano en tijm
- 30 gr roomboter
- 30 gr bloem
- 200 ml melk
- 75 gr. Geraspte kaas
- paneermeel + 10 gr boter of stukjes feta
- blikje tomatenpuree
Aubergines wassen en in de lengte in 1/2 cm. dikke plakken snijden. Met zout bestrooien,
5 minuten laten intrekken en dan met keukenpapier zout er weer afdeppen.
Aardappelen schillen en net als de aubergines in plakken snijden. De aubergineplakken en
aardappelen op hoog vuur in de olijfolie goudbruin bakken. Met de helft van de aubergine
de bodem van een grote ovenschaal bedekken.
Van boter en bloem op laag vuur een roux maken en daar al roerend bouillon, tomatenpuree en
melk aan toevoegen, zoda een gladde saus ontstaat die je nog 5 min. laat doorkoken. Met peper,
zout en nootmuskaat op smaak brengen. Saus van het vuur nemen en geraspte kaas er door.
Nu een laag saus in de ovenschaal, dan een laag aardappelen, weer saus, aubergine, saus,
aardappel en eindigen met saus. Bestrooien met paneermeel en kleine klontjes boter of feta.
Bakken in een oven van 200°C, 40-45 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.