vrijdag, september 29, 2006

Het pluche aflevering 4: Muizenissen

In ons bed wonen 3 muizen, op het bed 2 ratten en boven het bed 2 vleermuizen.. De ratten heten Ko en Mijntje en zijn ooit gratis bij de kaas geweest. En tja, dan krijgen ze bij ons een goed tehuis. Ko en Mijntje zijn niet zo stevig, dus ze wonen niet in het bed maar erboven, naast de radio en de wekker. Af en toe hebben ze zin in een feestje en springen ze naar beneden. Vooral als één van de andere dieren kaas gejat heeft uit de koelkast. Boven het bed vliegen 2 vleermuizen, Kriepie en Skerrie. Heel rustige types die geen overlast veroorzaken en af en toe een gezellig praatje maken met het bedpluche.

De muis die al het langst bij mij woont heet Fred. Of hij altijd zo geheten heeft weet ik eigenlijk niet meer, maar Fred is een prima naam en hij is er heel blij mee. Fred is een reismuis. Al in 1993 hing hij aan het stuur van mijn fiets bij een tocht door Tsjechië. Hij kan makkelijk hangen, want hij heeft een rood met wit gestreepte muts op. Een klein beetje een kerstmuts. Aan de punt van de muts zit een balletje, en dat levert nog wel eens problemen op.

Fred heeft namelijk geen makkelijk karaktertje. Hij is driftig en kan soms moeilijk uit zijn woorden komen. Zo slaapt hij graag bij de tieten, maar in plaats van gewoon gaan liggen gaat hij uitgebreid zitten hum hummen. Als hij dan niet snel opgemerkt wordt gaat hij domme vragen stellen. Hij snapt nog steeds niet dat hij ook gewoon kan springen en kan gaan liggen.

Als Fred een driftbui krijgt gaat hij slaan met zijn balletje. Niet alleen mij, ook mijn echtgenoot. Fred is namelijk ook nog eens hartstochtelijk jaloers. Hij was er eerst zegt hij dan altijd. Hij heeft al 17 keer een cursus agressiebeheersing voor muizen gevolgd, maar helemaal vrij van slaan met zijn balletje is hij nog niet. Af en toe wordt hij dus aan zijn balletje bij de vleermuizen gehangen. Gelukkig kunnen die goed omgaan met agressie en komt Fred altijd gelouterd terug. Ook als hij weer eens mee mag op reis, en dat mag op elke reis die ik maak, is hij altijd weer een poos rustig. Misschien is het gewoon zijn zwerversbloed wat hem parten speelt.

Fred heet officieel Frederik, en op een dag wou hij een vriendinnetje. Hij wist ook al wie: Frederika. Na lang zoeken en roepen in winkels vonden we Ricky, die officieel Frederika heet. Zij gaf met een iel, bescheiden stemmetje antwoord op ons roepen.

Nou, bescheiden is de kleine muizin echt niet. Ze heeft een grote mond, rooft vaak kaas of erger: laat de anderen kaas voor haar roven. Ze schopt met haar pootje, haalt kattenkwaad uit en is misschien wel de grootste rebel van het bed. Toch is ze een welkome gast in ons bed, ze heeft ook een geweldig gevoel voor humor en heeft de telepamuis® en de astrapamuis® uitgevonden. Zo hebben we altijd contact met de thuisblijvers, zelfs in Egypte.

Ricky is bi en heeft behalve Fred ook een vriendinnetje: Emmy Thaler. Zij lijkt heel bescheiden, maar dat is maar een eerst indruk. Toen we haar in huis verwelkomden wisten we nog niet dat er met haar een hele pluchen porno-industrie bij ons gevestigd zou worden. Regelmatig wordt nieuw pluche verleidt tot het meedoen met de films van Emmy Productions®. En dan hebben we het niet over alleen recht op en neer, nee alles van SM tot vrouwvriendelijk komt langs. Maar Emmy is een succesvolle zakenvrouw die wel haar geld weet te delen. Zo heeft zij meegewerkt aan de financiering en totstandkoming van de astrapamuis®.

Zonder onze lieve muizen zou het saaier zijn in bed. Maar heel af en toe vragen we ons toch wel eens af waarom………….waarom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.