donderdag, september 28, 2006

Dobberen

Als je in een zout bad dobbert lig je wat hoger. Gisteren kon ik dat goed vergelijken. Het was heerlijk in het gewone bad van de sauna, omdat je daar zonder badpak in mag. Naakt zwemmen is ongeveer het lekkerste gevoel in de wereld. Er zweven lichaamsdelen die anders ingepakt zitten. Enige nadeel van dat bad is dat het uitsluitend binnen ligt. In Peize is het naaktbad van de sauna ook half buiten, daar kun je dobberen terwijl je de hemel bekijkt.

Het zoutwaterbad is wel helemaal buiten. Behalve dobberen en de hemel aanschouwen kun je je daar ook vermaken met kuren. Zo is er een massagestraat, waarbij een massagestraal steeds iets hoger in de muur zit. Om de minuut klinkt een belletje, en dan wordt je geacht een straal verder te gaan. De hele meute doet dat ook braaf, en het resultaat is een prettig gemasseerde kuitspier en/of dijspier.

Verder zijn er massagestralen voor schouder en nek, een paar "kookpotten" en verschillende hangplekken. Het is heel ontspannen om een poos het zout op je lichaam in te laten werken. De sauna en het turks bad zijn ook heerlijk ontspannnen. Om nog maar te zwijgen van alle verplichte rust tussendoor.

Toch ben je na een dag hangen in de sauna behoorlijk moe. Het is net of het afvoeren van afvalstoffen meer van je vergt dan een lange dag werken. En dan nog een lekker diner en je bent rijp voor een goed bed.

Het was een fijn feest, één jaar getrouwd. En het fijnst van het dobberen was het samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.