woensdag, september 02, 2009

Drie turven, allemaal tomaten en verjaardag.

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag E. en alvast van harte gefeliciteerd met de verjaardag van T. Dat je maar een grote meid mag worden ;-)

Drop blijkt niet alleen een broertje (foto rechts)te hebben, maar ook een zusje (foto links.) Broer lijkt sprekend op drop (en op mama trouwens) maar zusje is prachtig gitzwart. Van top tot teen voorzover we kunnen zien, met mooie groene ogen. Niet dat we zus heel veel zien, ze komt niet in onze tuin. Maar maandagavond zat ze met mama en broertje op het dakje van de schuur van de buren en konden we het hele gezin bewonderen. Drop zat bij ons in de tuin natuurlijk.

Vanmiddag kwamen we thuis en moesten we wat dozen uitladen en in de gang zetten. Opeens schoot er een kat ons huis in via de voordeur. Dat was Drop, die weg kent hij inmiddels ook. Je kunt veel zeggen van de kitten, maar niet dat ie verlegen is. Dat is broertje wel en zusje nog meer, maar Drop......totaal niet dus. Zelfs flinke tikken van Tari doen hem niet veel. Hij kijkt hooguit wat verbaasd en gaat verder met spelen, op onze schoot slapen of om eten bedelen.

In de kas staan prachtige tomaten. Rode kerstomaten doen het al een paar weken goed, daar komt een flinke oogst van. Maar ook de gele peer-kerstomaten en de zwarte tomaten geven lekkere vruchten. De andere tomatensoorten doen het niet zo goed, maar grappig genoeg staat er wel een mooie plant de tuin mooie vruchten te geven. Er was spontaan een plant opgekomen tussen de peulen en die hebben we maar laten staan. Die was toen nog niet groot en stond niet in de weg. Nu is hij wel groot en vormt prachtige trossen mooie rode tomaten. We wisten niet eens wat voor soort tomaat het was, maar gezien het formaat van de vruchten is het gewone tomaat of vleestomaat. Vanavond de eerste vruchten geplukt en morgen gaan we proeven.

Verder hebben we al aubergine en madame jeanet geoogst. Er zit nog meer aan de planten, ze doen het geweldig. De pepers worden geel na het oogsten en zijn geweldig heet. En tadaa, vanavond waren er ook paddestoelen groot genoeg om te oogsten. De eerst shi-take van eigen voedingsbodem. Maandag nog gekeken in de schuur en toen stond er nog niets. Nu waren er drie, waarvan 1 al te ver om nog te oogsten. Die laten we staan om sporen te verzamelen voor een volgende poging, maar de andere 2 liggen nu in de koelkast. Te wachten op consumptie. Morgen...

Niets te melden dan kleine alledaagse dingen dus. Over de rest zwijg ik maar. Ik zou maar tirades gaan houden over hoe slecht mensen kunnen zijn, of hoe je waarheden verkracht door maar een klein deel van die waarheid te vertellen. Maar daarover zwijg ik nog even.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor de felicitatie! Wat een eer om op je weblog genoemd te worden!
    Ik hoop maar dat je af en toe nog merkt dat er ook nog goede mensen zijn. (Kijk maar even wat er naast je in bed ligt ;-))
    Knuffel van E

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.