INGREDIËNTEN
· 1
sinaasappel
· 300
g rabarber, in stukjes
· 70 g
agavesiroop
· 25 g
citroenrasp
· 75 g
zachte boter
· 100
g slagroom
· 2
eieren
· 200
g blanke amandelen, fijngemalen
· 30 g
amandelschaafsel
BEREIDEN
Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen
en schil eraf raspen. Halve sinaasappel uitpersen.Andere helft in kleine
stukjes snijden. In kom rabarber omscheppen met de stukjes sinaasappel, 10 gr agavesiroop
en 1 eetlepel sinaasappelrasp. In andere kom 75 g boter, 100 g slagroom 50 g agavesiroop,25
g citroenrasp en helft van sinaasappelrasp tot crèmekleurige massa kloppen.
Eieren een voor een erdoor kloppen. Gemalen amandelen, en sinaasappelsap in
gedeelten erdoor kloppen. Beslag overdoen in ingevette vorm en bovenkant
gladstrijken. Rabarber desnoods laten laten uitlekken en over beslag verdelen.
In oven taart ca. 20 min. bakken. Rest van sinaasappelrasp, 10 g agavesiroop en
geschaafde amandelen mengen en over de taart verdelen. Oven terugschakelen naar 175 °C.
Amandelmengsel over taart verdelen en taart in nog ca. 30 min. gaar en
lichtbruin bakken.
Klinkt lekker!
BeantwoordenVerwijderen