zondag, januari 31, 2016

Goede voornemens deel 2

De stand van zaken na 1 maand is dat het wel en niet lukt. Ik ben behoorlijk ziek geweest en heb toen een keer gesnoept. En we hadden bezoek waar koekjes voor gehaald zijn. en die koekjes zijn opgesnoept. Verder hebben we nootjes op de markt gehaald, maar dat wil ik niet bij het snoepen zetten. Nootjes zijn zo ongeveer de gezondste tussendoortjes die er bestaan.

Verder is met name het gewone eten veel gezonder geworden. Geen snelle patatjes meer halen of bakken, geen pannekoeken uit een pakje. Elke dag vers gekookt of ingevroren zelfgemaakt voedsel uit de vriezer. Het is dat ik zo ziek was, anders zou ik mezelf vast al gezonder voelen door al dat verse eten met veel groente. We hebben zelfs al een keer groene asperges gegeten van de markt. Die waren spotgoedkoop en ik verlang zo naar lente. En een eitje en een biefstuk. Hoe luxe kan een mens eten.
foto van .recipeshubs.com

Verder weer wat op Markt.plaa.ts verkocht, dus het spaarpotje gaat langzamerhand weer vollopen. Sneller dan per blog, langzamer dan de spaarrekening. Het goede doel is ook al bekend; we gaan binnenkort een lang weekend naar Riga. Een prachtige Hanzestad, ik heb er veel zin in. De enige indruk die ik tot nu toe heb is van een nachtelijke Russische markt; ik moest er ooit overstappen van de ene bus op de andere. Dus nu hoop ik diezelfde markt bij daglicht te zien. En het prachtige centrum, en de enorme hoeveelheid Jugendstil die er bewaard is. Zo'n zin in!
Riga, foto van wikipedia


2 opmerkingen:

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.