woensdag, mei 15, 2013

Rabarbersinaasappelamandeltaart



INGREDIËNTEN
·         1 sinaasappel
·         500 g rabarber, in stukjes
·         175 g lichtbruine basterdsuiker
·         2 zakjes vanillesuiker
·         200 g zachte boter
·         3 eieren
·         125 g blanke amandelen, fijngemalen
·         125 g zelfrijzend bakmeel
·         30 g amandelschaafsel

BEREIDEN
Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen en schil eraf raspen. Halve sinaasappel uitpersen. In kom rabarber omscheppen met helft van sinaasappelrasp, 1 el basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker. In andere kom 175 g boter, 150 g basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot crèmekleurige massa kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Gemalen amandelen, zelfrijzend bakmeel en sinaasappelsap in gedeelten erdoor kloppen. Beslag overdoen in ingevette vorm en bovenkant gladstrijken. In zeef rabarber laten uitlekken en over beslag verdelen. In oven taart ca. 20 min. bakken. Intussen rest van boter smelten. Rest van sinaasappelrasp, 1 el suiker en geschaafde amandelen erdoor mengen. Oven terugschakelen naar 175 °C. Amandelmengsel over taart verdelen en taart in nog ca. 30 min. gaar en lichtbruin bakken.

Een heel lekker recept van internet vind ik het, maar ik ga experimenteren met deze taart zonder suiker. Want rabarber kopen hoeft niet, deze taart is gemaakt met de eerste verse uit eigen tuin. De rasp van de sinaasappel vormt een heerlijk evenwicht met het zure van de rabarber. En er zit voor mijn smaak ook teveel boter in, een deel kan makkelijk vervangen worden door slagroom of zonnebloemolie. Bakken in de tulband ipv in een kleine ronde vorm is wel een prima idee voor deze taart, hij is mooi egaal gaar. Wordt vervolgd (en opgegeten!)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.