woensdag, december 12, 2012

Vogel van kerstballen

Die techniek om kerstballen te breien is natuurlijk heel handig ook voor andere doeleinden te gebruiken.
Het kopje, half bruin half rood

Ik heb van 2 foamballen, wat ijzerdraad en wat kraaltjes een aantal roodborstjes geknutseld. De staart maak je door de laatste 6 steken niet af te hechten maar gewoon nog een aantal centimeters door te breien. De muts is een halve kerstbal met een klein puntje (iets minder snel minderen) en een minipompon. Die maak je het makkelijkst op een vork, of in dit gevel zelfs op een gebaksvorkje.

compleet met sjaal en muts vanaf de zijkant
De oogjes en snavel zijn van opgenaaide kraaltjes in de juiste vorm. Ik heb voor de snavel ook gedacht aan een stukje beukenootdop, maar gelukkig kwam ik dit zwarte puntige exemplaar tegen. De romp en kop zijn gewoon op elkaar genaaid bij de afhechting en dat wordt mooi gecamoufleerd door de sjaal. De pootjes ten slotte zijn van gebogen metaaldraad. Deze is van zilverkleurig, latere exemplaren zijn zelfs van zwart draad.
en vanaf de voorkant.
Ik gebruikte breipennen gemaakt van fietsenspaken; hoe fijner de draad en steek, hoe mooier het resultaat. Het is niet veel werk, maar het kost wel even tijd om alles af te werken.

1 opmerking:

  1. Leuk dat je even op mijn blog langs geweest bent. Wat een prachtige natuurfoto's maak je! Ik ga gauw even verder kijken op je blog. Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.