vrijdag, mei 18, 2012

Hemelvaartsdag

Het was wat bewolkt, maar verder heerlijk weer. Genoeg reden dus om erop uit te gaan en eens te kijken waar we nou echt gaan wandelen. Want het startpunt van vorige week staat dus niet in de lijst. Nou ja, nog maar een keer voorbereiden dus. Wat een ramp, wandelen tussen zoveel mooie plantjes. En vreselijk om 2 keer langs een nest met jonge ooievaars te moeten rijden. Dit keer maar eens geen orchidee├źn op de foto. Maar wel:
Oudemolen
Boerderij bij Oudemolen, het fluitenkruid bloeit en geeft zeker als het wat warmer wordt een heerlijke geur af. Stuifmeel, nectar en honing. Zo'n geur.
waterdrieblad
Waterdrieblad. Dat hadden we al wel eens eerder zien staan, maar je bent niet elk jaar juist op het goede moment. Dit jaar gelukkig wel. Al staat in de boekjes dat het eind mei pas gaat bloeien, zelfs met die kou is het dus al hier en daar bijna uitgebloeid.
tijmereprijs
Weer eens een heel andere soort ereprijs, heel kleinbloemig en wit met blauwe adertjes in de bloemen. De grote blauwe bloempjes zagen we trouwens ook volop.
edit: na enig zoeken blijkt dit tijmereprijs (Veronica serpyllifolia) te zijn.
bellende herder (und nicht-bellende Hund)
In een vorig jaar afgeplagd stukje heide liep de herder. Gelukkig was hij naar goed nieuwerwets gebruik wel druk in gesprek via zijn mobieltje. Het moet allemaal niet te ouderwets worden natuurlijk :-)
slaap in je schaap
Toen we er na een ommetje van 3 kilometer opnieuw langskwamen lag de kudde lekker te slapen en was de herder druk aan het werk. Hij stond opschot uit te trekken, en de schaapjes lagen op 1 of 2 na. Maar toen ik thuis kwam bleek ik net een plaatje te hebben geschoten met alle schaapjes liggend. De luilakken :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.