dinsdag, april 24, 2012

Tast week 17


De steek voor de TAST van deze week is de wheatear stitch, letterlijk vertaald de tapuitsteek maar ik denk eerder dat het met aren te maken heeft. Eindelijk eens een spiksplinternieuwe steek die ik nog nooit gezien had en zeker nooit eerder geprobeerd. Erg leuk om te zien, erg handig voor stukjes met grassen of granen. Een andere toepassing wil ik wel verzinnen, voor een nieuw proeflapje. Maar eerst de steek gewoon geprobeerd.

8 opmerkingen:

  1. Leuk, die verschillende voorbeeldjes. In het Nederlands heet deze steek de ossekopsteek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, ik had er ook erg veel lol in! Volgens mij is dit niet precies de ossenkopsteek Annet, dat is weer een variant op deze steek waarbij je de steken los maakt en als het ware omkeert zodat het op een ossenkop lijkt. Zie bijvoorbeeld http://www.victorian-embroidery-and-crafts.com/tete_de_boeuf_stitch.html

    BeantwoordenVerwijderen
  3. I must keep practicing after seeing yours...mine don't seem quite right!!! LOL. Great and perfect stitches here!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.