dinsdag, januari 31, 2012

TAST week 5

De TAST van week 5 is de herringbone stitch, de visgraat in het Nederlands. Daarvoor heb ik weer een ouderwets proeflapje gemaakt, met gewoon de steek in een paar variaties. Sommige rijtjes hebben 2 kleuren, sommige variaties zitten in de afstanden per steek. Ik vind eigenlijk alle variaties op het thema mooi.

Het is bovendien een steek die erg makkelijk borduurt. Je naald werkt 1 kant op, als je rechtshandig bent naar links, terwijl het borduurwerk naar rechts gaat. Heel geschikt als lijstje om een schilderij bijvoorbeeld, of om randjes af te werken tegen het rafelen. Ook erg geschikt voor borduurwerk op lintjes of langs jaszakken.

7 opmerkingen:

 1. Het is inderdaad een handige steek, ook bijvoorbeeld voor het vrijwel onzichtbaar zomen met de hand. Dan komt het borduurwerk aan de binnenkant en aan de goede kant van het werkstuk zie je slechts enkele ministeekjes. Volgens mij heet deze steek trouwens de flanelsteek in het Nederlands, al kan het best zo zijn dat ie ook als visgraat bekend staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dikke kans dat steek 5 de flanelsteek heet. Ik heb de 1e de beste vertaling gebruikt die ik zag, dat kan heus wel de foute zijn. Ik heb toevallig die steek ooit wel geleerd van mijn handwerkjurk, voor het smokken van rekbare stof. Maar de naam is nooit blijven hangen,  En als je ermee zoomt heet het 'overhands zomen', want idd daar gebruik ik hem voor, eigenlijk altijd als ik niet op de machine zoom. Maar ook dat kan best een naam zijn die niet officieel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nice work, very smoth (regular ? my english is so poor)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I like you 2-color variation with close stitching. very beautiful!
  greetings from Russia,
  Masha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Very nice! Hello from eastern Canada!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.