zondag, november 20, 2011

Ekehaar Eldersloo

We hebben een rondje gelopen bij Ekehaar, richting Eldersloo. Prachtig in het zonnetje, maar errug drassig.  Met natte voeten en na heen en weer lopen op heel wat doodlopende weggetjes kwamen we weer bij de auto. Moe en voldaan.
Je zult niet zo vaak een foto van mij zien, maar dit ben ik. Op weg naar de zon. Pas op de foto zie je hoe hoog de luchtvochtigheid is, de beleving was heel anders.
Het mooie hek lag er gebroken bij en het had ook zijn functie verloren. Het slootje was nog wel uitgebaggerd, maar het land werd duidelijk niet meer gebruikt.
Zelfde weggetje de andere kant op gefotografeerd. Dit ziet er veel meer zo zonnig uit als het voelde.
Al van een afstandje werden we aangestaard, pas toen we dichtbij kwamen zagen we dat het om een heel weiland vol jonge stieren ging. Die kunnen wel tegen wat kou en op een dag als vandaag liepen even verderop zelfs de melkkoeien nog buiten.

Doordat we van gedachten veranderden kwamen we 2x langs dit schaap. Hij/zij vond ons maar eng, zo vaak zijn er geen wandelaars te zien in deze uithoek. En even later reden we er ook nog met de auto langs. Ze hadden een enerverende middag, dit schaap en zijn/haar weilanddelers.
Een 'schudder' noemden wij dit vroeger, wij hadden er netzo een. Of dat de officiële benaming is zou ik niet weten, maar ik vond het leuk om er weer eens een te zien. Of was die van ons nou geel?
In hetzelfde weilandje dit paard dat mooi poseerde. Van vlakbij klonk het gehamer van smeedwerk, we konden het ook ruiken. De smid en compaan waanden zich onbespied. En we konden ze ook niet zien, maar we konden wel genieten van het vrolijke gebabbel wat het geluid van hamer en staal begeleidde.
Deze jongeman kwam ons even netjes kopjes en lijfjes geven, hij was goed verzorgd en erg lief. Ons begroeten was leuk, maar de jacht was toch belangrijker op deze mooie dag.
En daar zat hij toen we terugliepen, te kijken of er een visje of muisje te verschalken viel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.