zaterdag, september 17, 2011

Zonder handschoenen

Weten we nu het geslacht van onze egel. Vanavond scharrelde dit (zie foto's) door de tuin. Snoepend van het egelvoer dat we net vandaag gekocht hadden. En van een bakje kattevoer uiteraard, kan ook geen kwaad voor egeltjes. Zelfs niet voor deze schattige mini's.

Broer of zus nummer 1 bij het speciale egelvoer. Ze kunnen zich tonnetjerond eten voor de winterslaap.

Helemaal koddig wordt het als hij/zij zich uitrekt om het kattevoer te eten. De voetjes wipten bijna van de vloer, het kontje ging op en neer bij elke hap. En hij/zij smakt bijna net zo hard als moeders.Broertje of zusje scharrelde in de buurt en at een slak. Daarna liep hij/zij langs het voer, maar at er niet van.


Nog lastig fotograferen, zo'n jong dat in het donker uit een bakje kattevoer snoept. Uiteindelijk bleek 1 van de TL-instellingen van de camera het beste beeld te geven. Dit blauwe licht komt van de instelling gloeilamp, teveel correctie voor de duisternis buiten.

Nog lastiger om ze samen te fotograferen, want scherpstellen is echt een probleem zonder licht. Alleen deze foto is gelukt. Misschien waren er nog meer jongen, maar we hebben er maximaal 2 tegelijk gezien.


Tari loopt er voorbij zonder er aandacht aan te besteden. De kat aan de andere kant van de schutting is duidelijk spannender dan de 2 prikkende donderstenen vlakbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.