donderdag, december 17, 2009

Na regen komt sneeuw.

Het was nat afgelopen weekend en nu is het wat kouder. Dus de nattigheid zal nu bevroren zijn en dan een laagje sneeuw erover.... Geen weer om zomaar te wandelen, want je ziet werkelijk niet waar je loopt. Maar nog wel even een mooie foto van afgelopen zondag, met zonneschijn een veel, heel veel nattigheid.
Voor Yoda is het de eerste sneeuw in zijn nog korte leventje. Dat was gisteravond even eng en vies en nat. Maar vanochtend was het dikke pret, helemaal toen ik ook nog een pad ging schuiven in de sneeuw. Ondertussen is er al weer meer gevallen en dart de jonge kat voor de tigste keer in de sneeuw. Terwijl hij loopt verzamelt zijn adreskoker een sneeuwbal om zich heen, en dat is ook een koddig gezicht. Net de Kerstman die dan binnenkomt, met een wit balletje. Het kostte alleen wat moeite om hem netjes zichtbaar op de foto te krijgen, want stilzitten is er niet bij. Daarvoor is het ook veel te leuk allemaal!
Het is een mooi gezicht, de sneeuw op daken, auto's, planten en vuilnisbakken. Het geeft wel wat verkeerschaos, maar dat is niet zo heel erg. Als je er perse uit moet neem je een noodpakket mee, zoals wij in de auto hebben. Met wat chocola en warm water en theezakjes en een flesje water en een lege fles voor hoge nood. En een plaid en handschoenen, ook wel raadzaam.

Ik ga koffers pakken, of eentje dan, voor een nachtje hotel. Even naar de kerstmarkt en even naar de sneeuw. Dat laatste is misschien overbodig omdat wij het hier nu ook hebben. Maar dat wisten we nog niet toen we boekten. Gelukkig hebben we een huis en kattenoppas. Die ze lekker gaat verwennen, al mogen ze even niet buiten komen. Pfoe, dat gaat nog wat worden, 2 dagen binnen. Alvast een voorproefje voor oud en nieuw. Ik hoop dat de oogartsen gelijk krijgen en dat vuurwerk afgeschaft wordt. Voor mij hoeft het niet, en voor huisdieren is het een ramp. Hier en daar georganiseerd vuurwerk is net zo mooi, veel goedkoper en veel beter voor het milieu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.