dinsdag, september 06, 2011

Kerstmarkt in Duitsland

Er stonden nauwelijks meer kraampjes dan in Rolde en het aanbod was zeker minder gevarieerd. De kerstmarkt in Lingen stelt niet zo heel veel voor. Maar leuk was het wel. De ijsbaan op de markt nam het grootste deel van de ruimte in, en verder was er eten; drank; eten en drank; drank en eten en nog 1 standje met zelfgemaakte keramische mokken.

Maar we kwamen dan ook maar een beetje voor de kerstmarkt, we kwamen vooral voor de winkels. En die zijn er volop in Lingen. Voor de warmte is er een prachtige overdekte galerij met van alles en nog wat, van de C&A gewoon tot aan de C&A Mexx. Halverwege zit een enorme boekhandel en een rond plein met roltrappen naar beneden. Daar zitten eettentjes en de ingang van de parkeergarage. Niet dat we daar stonden, de auto hadden we op de Alte Pferdemarkt achtergelaten. Ook niet zo ver van de binnenstad, ook overdekt en spotgoedkoop. Voor een hele middag waren we maar 1 euro kwijt.

Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar de webcam van de grote markt en zie ik de schaatsbaan zonder schaatsers. Vandaag is namelijk de activiteit Cocktails on Ice gepland. Er stonden vanmiddag al statafels klaar, er lagen matten op het ijs. Behalve aan 1 rand, daar waren scholieren bezig met een experiment. Een katamaran van piepschuim, met een zeiltje en een föhn gleed daar onder toezicht van wat intelligente jongens over dat baantje. De rest van de klas stond wat te eten bij 1 tentje, het enige tentje met een goede omzet. Altijd gezellig in Duitsland, eten en drinken. http://www.lingen.de/

Verder hebben we geslenterd, lekker gegeten in een klein thais restaurant, leuke kleding gekocht en genoten van een leuke ontspannen sfeer. Daar werd het wel eens weer tijd voor, vakantiegevoel en ontspanning. Morgen moeten we in ieder geval kattengrid kopen en een nieuwe krabpaal, daar is onze vorstelijke Abessijnse dame aan toe. Misschien ook even kijken naar de blikjes, en cola halen. Alleen eerst langs het postkantoor voor de aangetekende zending die we vandaag gemist hebben omdat we de deur uit waren. Jammer nou toch ;-)  

Edit: herplaatst na eerste publicatie december 2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.