donderdag, juli 01, 2010

Overal vlierbessenlimonade

Van de dame van wie wij het recept voor vlierbessenlimonade kregen hoorden we ook dat witte suiker niet zo goed was voor de smaak. Rietsuiker doet het beter, dan overheerst de suikersmaak niet zo. Dus hebben we vrolijk een kilo rietsuiker gebruikt op onze 2 liter bloesemextract. Heerlijk, maar veel te zoet voor ons.Limonadesiroop hoor je te verdunnen met ongeveer 7 of 8 delen water, maar dan sprong het glazuur zo ongeveer van onze tanden. Verder verdunnen was lekkerder, maar dan bleef er wat weinig over van de smaak van de bloesem. De geur bleef en blijft wel, die is overweldigend.

Dus hebben we nog wat schermen in water gezet, lekker in het zonnetje in de vensterbank. Die liter hebben we gezeefd, opgekookt en toen onze oude siroop erbij. Nu is het erg lekker en veel beter voor ons tandglazuur. Met wat citroen erdoor gekookt is het een heerlijk fris zomerdrankje. Gisteren kregen we op bezoek ook vlierbessensiroop. Met de citroen niet meegekookt, maar los geserveerd in de kan met limonade. En we kregen de tip om per grolschflesje 1 of hooguit 2 rijstekorrels toe te voegen. Dan gaat het lekker gisten en krijg je mousserende limonade.

Dat geeft ons meteen een goed excuus om naar de winkel te gaan vandaag, op naar de krat grolsch :-) We moeten toch nog naar de winkel want onze winterviolen zijn uitgebloeid. Dus hebben we heel patriottisch besloten om oranje afrikanen op die plek te zetten. Doen we toch iets aan WK versiering. En we halen kattengrit (dat vliegt er doorheen met 2 katten waarvan er 1 last van wurmpjes had.) Meteen eens kijken of daar weer ander voer is, want opeens is het merk blikje weer uit de gratie. En elke vervanger die we nu proberen valt bij de 1 wel in de smaak maar bij de ander weer niet. Wel handig als ze op dieet zijn of een pil moeten, maar niet handig voor elke dag.

1 opmerking:

  1. Ik maakte vroeger vaak rabarbersiroop, daar deed ik altijd een (heel klein) beetje citroenzuur doorheen. Naast dat je dan ook dat frisse er in krijgt, is dat gelijk ook een conserveringsmiddel. Citroenzuur is een wit poeder, dat ik toendertijd kocht bij de drogist, nog afgewogen in een ouderwets papieren puntzakje.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.