maandag, maart 22, 2010

Overcingel

Gisteren hebben we van het mooie lenteweergebruikgemaakt en lekker de wandelschoenen aangetrokken. De krokussen staan in bloei bij huis Overcingel, vlakbij het station. Daar zijn we heengelopen langs allerlei tuintjes waar al van alles begint te bloeien. Op de terugweg zijn we even bij het station gestopt voor een gratis glas thee plus gratis glas, een actie van Pickwick. Dat kwam mooi uit, want we hadden dorst, maar om nou 2,25 voor een glas thee te betalen terwijl je nog maar een kilometer van je huis bent gaat ons te ver. Maar gratis....dan zijn we opeens Hollanders:-). Dat was leuk, maar het leukst waren de krokussen. Waarvan hier de foto's:

Huis Overcingel met een prachtige unieke tuin, tegenover station Assen. Op de site van het IVN (klik) vind je meer over de geschiedenis en achtergrond.
De krokussen bloeien rondom het huis overal. Zelfs in de slootjes staan ze.
Er staan verschillende mooie oude bomen in de tuin, ze torenen boven alles uit.

Tussen alle krokussen bloeien ook sneeuwklokjes en hier en daar staat een pol narcissen.


Pas bij een overzichtsfoto krijg je door hoe groot de tuin is en hoe groot dus de hoeveelheid krokussen.


En in close up blijf ik me altijd verwonderen over hoe mooi krokussen individueel ook zijn. In onze tuin bloeien ze ook in 2 mooie pollen en ook daar blijf ik altijd even bij staan, zo mooi. Gelukkig hebben wij alle kleuren tegelijk gehad in onze tuin, ik hou ook erg van gele krokussen.


De achterkant van huize Overcingel is ook prachtig, zeker met de mooie landschapstuin en het prieeeltje in de volle zon.
En tot slot alleen maar krokussen, net een ansichtkaart of een mooie achtergrond voor je pc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.