zondag, oktober 25, 2009

Alleen

Het is zondag, het is prachtig weer, maar ik zit binnen. Bleh. Normaal gesproken wandelen we veel op zondag, zeker in de herfst als er paddenstoelen staan. Maar nu kon dat vandaag niet, Johan is elders op bezoek. Wel goed hoor en fijn dat het zo'n mooie dag is. Gelukkig hebben we gisteren al gewandeld en hebben we toch wel bijzondere paddestoelen gezien. Een waslakzwam en boompuisten bijvoorbeeld. Het regende af en toe wel, maar we konden wel aardig droog door het bos lopen. En Johan had de paraplu mee. Daarna zijn we naar de welkoop gereden om een kattenmand, halsbandje en speelgoedje te kopen.

We zijn erin getuind, hele mooie blauwgroene ogen, een heel lief karakter en geen eigenaar die goed voor hem zorgt. Dus Tari heeft nu een huisgenootje, dat de naam Yoda heeft gekregen. We wachten nog even af of de buurman van wie we vermoeden dat die de eigenaar is (of in ieder geval de eigenaar van de moederpoes) nog weer thuiskomt. Maar tot die tijd is Yoda gewoon bij ons, krijgt voer van ons en poept op de bak van Tari. Hij moet ook nodig naar de dierenarts voor prikjes, een wurmenkuurtje en waarschijnlijk ook al een castratie. Maar dat kan desnoods nog wel even een weekje wachten. Tari moet toch eind van de maand, dan kan hij meteen mee.

Een chip vinden we ook nog wat te voorbarig, we moeten nog afwachten hoe het gaat als hij wat groter wordt. Als het dan niet meer kan met Tari is hij nog makkelijk herplaatsbaar. Maar voorlopig hebben we dus in ieder geval 2 poezen in huis. Nu nog hopen dat we ooit horen wat er met zijn broertje en zusje gebeurd is, want die zijn verdwenen. Hopelijk hebben die net zo'n lekker warm plekje in de vensterbank als deze boender.

De tijd is voorbij gevlogen, het is al herfstvakantie geweest. Hoog tijd dus om contact op te nemen met verhuisde vriendin (en misschien nog wat helpen?) en om weer te sollicidingesen. In ieder geval voor vrijwilligerswerk, lekker een paar uur per week wat anders aan mijn hoofd. Ik hik er wel tegen aan, maar het kan nu wel weer. Ik merk dat ik sterker word en dat ik wel weer wil werken. We zijn geen nachtje weggeweest, omdat we eind december gaan. Lekker 3 dagen naar Sauerland, inclusief kerstmarkten. Maar we zijn wel 2 daagjes net de grens over geweest. Langs hunebedden, langs stadjes (2 waren echt onbevredigend qua binnenstad en winkelen, vandaar de extra dag) en langs mooie bossen. En via de supermarkt natuurlijk, we houden nu eenmaal van eten wat daar wel en hier niet te koop is. Maar nu weer op naar het normale leven. En naar het herfstfeestje volgende week zaterdag. Daar heb ik echt zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.