vrijdag, februari 06, 2009

Op een mooie pinksterdag

Het was vandaag de eerst heerlijke winterdag die de lente aankondigde. Lekker weer, wel wat wind maar daar had je geen last van, en een stralende zon. De lente kondigt zich aan met bloeiende winterakonietjes en sneeuwklokjes. Overal steken bolletjes hun blaadjes in de lucht. De vogels kwetteren dat het een lieve lust is. Zelfs in een vredig stil dorpje als Ballo toeteren de koolmezen je de oren van het hoofd. Maar dat is geen lawaai, dat is een heerlijk geluid.

We moesten gewoon boodschappen halen voor een week, maar daarvoor zijn we even omgereden, naar Balloo. Daar is een prachtige schaapskooi met bezoekerscentrum en een mooie website. We weten wel ongeveer dat er in de winter de meeste lammetjes geboren worden, maar we hadden nog niet gekeken. Nou, 19 december was de eerste er al, en ondertussen zijn er al meer dan 50. Hoog tijd om te gaan kijken dus.

Het blijft een verbazingwekkend prachtig gezicht, zulke piepkleine wezentjes, nog nauwelijks opgedroogd na de geboorte soms, en toch al zo compleet huppelend en springend door de stal. Of slapend, want ze slapen zoveel mogelijk als ze nog zo klein zijn. En als ze nog niet zo groot zijn gaan ze al mee de wei in, of de hei op. Niet dat ze in februari zo heel vaak op stap gaan, maar een herder kan met dat mooie weer blijkbaar ook niet binnen blijven zitten. De schapen waren niet zo heel ver weg. Toen we aan kwamen liep er een schaap op straat, die blijkbaar wist dat er vers voer in de ruiven te vinden was. Een poosje later kwam er ook een lam aanhuppelen, weg van mama ooi op avontuur.

We liepen nog even door, over de hei en in de volle zon. Onze huid kan wel wat vitamine D gebruiken en je wordt er ook altijd vrolijk van. Toen kwam er een stel op de fiets aan, met een loslopende hond. Tenminste, dat dachten we eerst, maar het bleek dit avontuurlijke lam weer te zijn. Terug naar de kudde hopelijk, nog steeds klaagelijk blatend. Ik hoop wel dat het mama weer gevonden heeft, maar zo'n kleine avonturier loopt wel risico's.

De hele dag speelde dit liedje door mijn hoofd, nu nog, dus dat heb ik er maar bijgezet:tekst: Annie M.G. SchmidtOp een mooie Pinksterdag Als het even kon
Liep ik met m'n dochter aan het handje in het parrekie te kuieren in de zon
Gingen madeliefjes plukken, eendjes voeren, eindeloos
Kijk nou toch je jurk wordt nat, je handjes vuil en papa boos


Vader was een mooie held, vader was de baas
Vader was een duidelijke mengeling van onze lieve Heer en Sinterklaas
Ben je bang voor 't hondje, hondje bijt niet Papa zegt dat hij niet bijt
Op een mooie Pinksterdag, met de kleine meid


Als het kindje groter wordt, roossie in de knop
Zou je tegen alle grote jongens willen zeggen "handen thuis en lazer op"
Heb u dat nou ook meneer, jawel meneer precies als iedereen
Op een mooie Pinksterdag laat ze je alleen


Morgen kan ze zwanger zijn 't kan ook nog vandaag
't Kan van de behanger zijn of van een Franse zanger zijn of iemand uit Den Haag
Vader kan gaan smeken en gaan preken tot hij purper ziet
Vader zegt "pas op m'n kind, dat hondje bijt" ze luistert niet


Vader is een hypocriet vader is een nul
Vader is er enkel en alleen maar voor de centen en de rest is flauwekul
Ik wou dat ik nog 1 keer met mijn dochter aan het handje lopen kon
Op een mooie Pinksterdag samen in de zon
Op een mooie Pinksterdag samen in de zon
Samen in de zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.